Davetli Konuşmacılar

Resim
Jeffrey M. Hausdorff, PhD

Jeffrey Hausdorff, Ph.D., mühendislik alanında lisans derecesini The Cooper Union'dan, yüksek lisans derecelerini ise Massachusetts Institute of Technology ve Boston Üniversitesi'nden biyomekanik ve biyomedikal mühendisliğinden almıştır. Prof. Hausdorff, Tel Aviv Sourasky Tıp Merkezi'nde Hareket, Kognisyon ve Mobilite Çalışmaları Merkezi'nin direktörüdür ve Sagol Sinirbilim Okulu'nda ve Tel Aviv Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ve Rush Alzheimer Hastalığı Merkezi'nde ve Rush Üniversitesi Tıp Merkezinde Ortopedik Cerrahi Merkezi ve Anabilim Dalı’nda profesördür. Prof. Hausdorff son 25 yıldır, yürüyüş değişkenliği, "fraktal" fizyoloji, motor-bilişsel etkileşimler ve yaşlılarda ve nörodejeneratif hastalarda düşmeler üzerine özel olarak odaklanarak yürüyüş, denge, motor kontrol ve beyin fonksiyonu üzerinde çalıştı. International Society of Postural and Gait Research Derneği'nin yönetim kurulunda, Stratejik Planlama Komitesi üyesi ve Movement Disorders Society Task Force on Technology üyesi olarak görev yaptı. Halen International Society for the Measurement of Physical Behaviour'un yönetim kurulunda görev yapmaktadır, Michael J. Fox Vakfı Yürüyüş Danışma Komitesi üyesidir, önleme için kılavuzlar geliştiren uluslararası bir görev gücünün üyesidir, ve yaşlı erişkinlerde düşmelerin yönetimi ve Research Institute for Intelligent Wearable Systems Uluslararası Danışma Komitesi üyesidir. Prof. Hausdorff ayrıca Journal of NeuroEngineering and Rehabilitation ve Journal of Gerontology Medical Sciences dergilerinin uzun süredir yardımcı editörüdür. 350'den fazla hakemli makale yayınladı. Yürüme ve düşme riski hakkındaki makalesi, rehabilitasyon tarihinde en çok alıntı yapılan ilk 5 makale arasında yer aldı, Amerika Gerontoloji Derneği üyesi seçildi ve 2019, 2020 ve 2021'de bilim adamlarının belirli bir alandaki etkilerine göre yüzdesi ilk %0,01 arasında yer aldı. 2020-2022 yıllarında yürüyüş konusunda dünyanın en çok alıntı yapılan Google Akademisyeni olarak listelenmiştir.

Google Akademik Profili için tıklayınız




Resim
Prof. Dr. Nazif Ekin Akalan

Prof. Dr. Nazif Ekin Akalan 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünden mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesinde, doktora eğitimini Boğaziçi Üniversitesinde tamamlamıştır. Doktorasını Biyomedikal Mühendisliği alanında yapmıştır. Yüksek lisans ve doktora tezlerinde hareket ve yürüme analizleri üzerine çalışmıştır. Araştırma alanları içerisinde hareket analizi, yürüme analizi, biyomekanik ve nörobilim bulunmaktadır. 2016 yılında Prof. Dr. unvanını alan Nazif Ekin Akalan halen İstanbul Kültür Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde dekanlık görevini yürütmektedir.

 
Resim

Prof. Dr. Muhammed Kılınç

1996-2001 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulunda Lisans eğitimini almıştır, 2001-2005 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon/İş ve Uğraşı Tedavisi programında uzmanlık eğitimini, 2005-2012 yılları arasında da Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon doktora programında eğitimini tamamlamıştır. Nörolojik Rehabilitasyon, Ortez ve Biomekani ve İş ve Uğraşı Tedavisi ünitelerinde çalışmıştır. Halen, Nörolojik Rehabilitasyon ünitesinde nöropatik ağrı, inme rehabilitasyonu, kas hastalıkları ve denge rehabilitasyonu konularında çalışmalarına devam etmektedir. Hacettepe Üniversitesinde öğretim üyesidir.

Google Akademik Profili için tıklayınız

 




Resim

Prof. Dr. Çiğdem Öksüz

1999 yılında Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulundan mezun olmuştur. Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü İş ve Uğraşı Tedavisi Programında yüksek lisans eğitimine başlamıştır. 2003 yılında bilim uzmanlığını almıştır. 2006 yılında Hollanda Hogeschool van Amsterdam’da 3 ay süre ile eğitim programına katılmıştır ve çeşitli klinik ziyaretlerde bulunmuştur.1999-2009 yılları arasında H.Ü. Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. Doktora çalışmasını 2009 yılında tamamlamıştır. El yaralanmaları, el rehabilitasyonu, ortez üzerine çalışmaları bulunmaktadır. Aynı yıl H.Ü. Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. Hacettepe Üniversitesi Ergoterapi bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır ve H.Ü. Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü İş ve Uğraşı Tedavisi (Ergoterapi) Ünitesinde klinik çalışmalarına devam etmektedir.


Resim 

Doç. Dr. Orkun Tahir Aran

2009 yılında Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulundan mezun olmuştur. Ergoterapi alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamlamıştır. Sanal gerçeklik rehabilitasyonu, el rehabilitasyonu, mesleki rehabilitasyon, driver (sürücü) rehabilitasyonu üzerine çalışmaları bulunmaktadır. Hacettepe Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Google Akademik Profili için tıklayınız


Resim 

Uzm. Fzt.  Adem Çalı

2004 yılında Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulundan mezun olmuştur.  2010 yılında Almanya’da bulunan Instıtute Fur Angewandte Osteopati okulundan mezun olmuştur. Yüksek Lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesinde tamamlamıştır.  Halen doktora eğitimine Bahçeşehir Üniversitesinde devam etmektedir. 2014 yılından itibaren Bahçeşehir Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak görev almaktadır. 2014 yılından itibaren Doİt  health & sport merkezinde kurucu ortak ve işletmeciliğini yürütmektedir. Osteopat ve Spor Fizyoterapistidir.

 

Resim

Doç. Dr. Aynur Demirel

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kemal Demir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulundan 2008 yılında mezun olmuştur. 2009 yılında Hacettepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü,  Fizyoterapi  ve Rehabilitasyon Bölümü Spor Fizyoterapistliği programında yüksek lisansa başlamıştır.  2011 yılında Spor Fizyoterapistliği alanında bilim uzmanlığını, 2015 yılında doktora eğitimini tamamlamıştır. 2014 yılından itibaren Hacettepe Üniversitesinde öğretim üyesidir ve Milli Paralimpik Sporcu fizyoterapistidir. Birçok paralimpik sporda üst düzey sınıflama uzmanıdır.

Google Akademik Profili için tıklayınız

 
Resim

Yüksek Müh. Umut Altınkaynak

Fen Bilimleri tedrisatı ile ortaöğretimini tamamlamıştır. Thermograph adlı özel çalışması ile “First Step to Nobel Prize in Physics”de ülkemizi temsil etmiştir. Makina Yüksek Mühendisidir. Biyomekanik Sistemler ve Giyilebilen Robotlar Araştırmacısıdır.  Prof. Dr. Güneş Yavuzer’in başkanlığında faaliyet gösteren “Hareket Analizi Çalışma Grubu”nda yer aldı. TUBİTAK TEYDEP 1501 ve 1507 destekli, tamamlanmış ve kullanıma sunulmuş birçok ar-ge projesinde araştırmacı ve proje yürütücüsü olarak görev yapmıştır. Avrupa Komitesi MDD ve yeni hali ile MDR dahilinde; klinik çalışmalar, risk analizleri, validasyonlar ve kullanılabilirlik çalışmaları yürütmüştür. Halen INSOL Innovative’de ar-ge faaliyetlerine ve Genelleştirilmiş Yürüme Kavramı ve Özdeğer Analizi Üzerine çalışmalarına devam etmektedir.

Google Akademik Profili için tıklayınız

 
Resim

Prof. Dr. Atila Yılmaz

1986 yılında Hacettepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Elektrik Ve Elektronik bölümünden mezun olmuştur. 1992 yılında yüksek lisans eğitimini Manchester Institute of Science and Technology, Control Systems Center, Control And Information Technology okulunda tamamlamıştır. 1996 yılında doktora eğitimini Birleşik Krallık’ta bulunan University of Sussex, Trafford Center, Biomedical Engineering okulunda tamamlamıştır. İlgi alanları arasında Biyomedikal sinyal işleme, EKG sinyalleri, Sinir ağları, Uyarlamalı filtreler, Dinamik mantık, Bilgi tabanlı sistemler, Empedans Tomografi, Elektronik Diz Protezleri, Uyku Apne Cihazları bulunmaktadır. Hacettepe Üniversitesinde öğretim üyeliğine devam etmektedir.

 
Resim

Dr. Öğr. Üyesi Cemile Bozdemir Özel

2009 yılında Dumlupınar Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, 2014 yılında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kadiyopulmoner Rehabilitasyon Yüksek Lisans Programından mezun olmuştur. 2020 yılında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kadiyopulmoner Rehabilitasyon Programında doktorasını tamamlamıştır. 2009-2014 yılları arasında özel fizyoterapi ve rehabilitasyon merkezi ve Eskişehir Devlet Hastanesinde fizyoterapist olarak, 2014-2020 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak görev yapmıştır. 2020 yılından itibaren Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünde görev yapmaktadır. Kardiyak ve pulmoner hastalıklar, metabolizma hastalıkları, nöromusküler hastalıklarda kardiyopulmoner rehabilitasyon değerlendirme ve tedavi uygulamalarına yönelik çalışmaları bulunmaktadır.

 Resim

Doç. Dr. Hilal Keklicek

2006 yılında Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulundan mezun olmuştur. Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Protez-Ortez ve Biyomekanik Programında yüksek lisans eğitimine başlamış ve 2011 yılında bilim uzmanlığını, 2015 yılında aynı programda doktorayı tamamlamıştır. Yürüyüş ve denge biyomekaniği, yürüyüşte zaman serileri üzerine araştırmalar ve projeler yürütmüştür. Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Bünyesinde bulunan Düşme Riski Analizleri Laboratuvarlarının kurucusudur. Trakya Üniversitesinde öğretim üyeliğine devam etmektedir.


 
Resim

Dr. Öğr. Üyesi Sinem Salar

2004 yılında Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulundan mezun olmuştur. 2008 yılında Sağlık Bilimleri Enstitüsü İş ve Uğraşı Tedavisi Programında 2011 yılında bilim uzmanlığını, 2018 yılında aynı programda doktora eğitimini tamamlamıştır. Hacettepe Üniversitesi Ergoterapi Bölümünde araştırma görevlisi olarak klinik ve doktora çalışmalarına devam etmiştir. 2018 yılında “Şiddet görmüş kadınlarda ergoterapinin aktivite ve rol yeterliliğine etkisi” başlıklı doktora tezini tamamlamıştır. Pediatrik ergoterapi, duyu integrasyonu ve toplumsal katılım alanlarında çalışmalarına devam eden Dr. Öğretim Üyesi Sinem Salar Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi bölüm başkanlığını yürütmektedir.

 
Resim

Öğr. Gör. Dr. Berna Tunçer

2009 yılında İstanbul üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Y.O.'dan mezun olmuştur.  İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümünde yüksek lisans eğitimini 2011 yılında tamamlamıştır.  Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Fizyoloji ABD'nda doktora eğitimine 2017 yılında tamamlamıştır. 2013 yılından itibarenTrakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünde öğretim görevlisi olarak görev almaktadır ve bütüncül fizyoterapi alanında çalışmalarını devam ettirmektedir.

 
Resim

Dr. Öğr. Üyesi Cüneyt Bozer

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olmuştur. Anatomi Anabilim Dalında doktora eğitimini tamamlamıştır. Yeditepe Üniversitesinde katıldığı kurs ile Sağlık Bakanlığı onaylı Akupunktur Tedavisi Uygulama Sertifikası almıştır. Diğer Tamamlayıcı Tıp yöntemleri olan Hipnoz, Mezoterapi, Nöral Terapi, Ozon Terapi ve Manuel Terapi alanlarında da Sağlık Bakanlığı onaylı uygulama sertifikasına sahiptir. Halen Trakya Üniversitesinde Dr. Öğr. Üyesi unvanıyla öğretim üyeliğine devam etmektedir.

Google Akademik Profili için tıklayınız

 
Resim

Prof. Dr. Burcu Semin Akel

2001 yılında İstanbul Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünden mezun olmuştur. Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon programında 2004 yılında bilim uzmanlığını, 2009 yılında doktora eğitimini tamamlamıştır. Hareket analizi, el rehabilitasyonu, mesleki rehabilitasyon konularında araştırmaları ve projeleri mevcuttur. 2019 yılından itibaren İstanbul Kültür Üniversitesinde öğretim üyesi olarak devam etmektedir ve İstanbul Kültür Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü bölüm başkanlığı yapmaktadır.


Resim 

Doç. Dr. Oya Çeliktutan

Birleşik Krallık'taki King's College London Mühendislik Bölümü bünyesindeki Robot Araştırmaları Merkezi (CoRe) Grubunda öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Sosyal Yapay Zeka ve Robotik (SAIR) Laboratuvarı Başkanlığı görevini yürütmektedir.  Imperial College London (2017-2018); University of Cambridge (2015-2017); Queen Mary University of London (2013-2015) doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmıştır. Doktora derecesini Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden Lyon Ulusal Uygulamalı Bilimler Enstitüsü işbirliğiyle almıştır. İnsan-bilgisayar etkileşimine ve insan-robot etkileşimine uygulanan bilgisayar vizyonu ve makine öğrenimi alanlarında çalışmaları bulunmaktadır. Araştırmaları, verilerden insan davranışının çok modlu temsillerini öğrenmeye ve bu modelleri robotlar gibi gerçek dünya sistemlerinin algılanması, öğrenilmesi ve kontrolüne entegre etmeye odaklanmaktadır.

Google Akademik Profili için tıklayınız

 
Resim

Prof. Dr. Nurper Özbar

Lisans eğitimini Antrenörlük Eğitimi Bölümü ve okul birincisi olarak 1999 yılında Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda tamamlamıştır. 2000 yılında Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. Yüksek Lisansını 2002 yılında, Doktora eğitimini ise 2007 yılında Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde tamamlamıştır. 2013 yılında Düzce Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda Yrd. Doç. Kadrosuna atanmıştır. Aynı yıl Antrenörlük Eğitimi Bölümü Bölüm Başkanlığı görevini üstlenmiştir. 2016 Nisan ayında Doçentlik unvanını almıştır. 2022 yılı Ocak ayında Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümünde Prof. Dr. unvanı ile çalışmaya başlamıştır. 

Google Akademik Profili için tıklayınız

 
Resim

Doç. Dr. Gökhan Yazıcı

2010 yılında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünden mezun olmuştur. 2013 yılında Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Fizyoterapi ve Rehabilitasyon programını tamamlayarak bilim uzmanlığını almıştır. 2017 yılında da yine aynı programda doktora eğitimini tamamlamıştır. Denge eğitimi sistemleri, vücut kompozisyon analizi üzerine projeleri bulunmaktadır. Bruksizm, kinezyo bantlama tekniği, bobath tekniği, inme üzerine çalışmaları bulunmaktadır. Gazi Üniversitesinde öğretim üyeliği görevine devam etmektedir.

Google Akademik Profili için tıklayınız

 
Resim

Doç. Dr. Şengül Demiral

Lisans eğitimi Makine mühendisliği bölümünde tamamlamıştır. Yüksek lisans ve Doktora eğitimini Marmara Üniversitesi 'Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı'nda yaptı. 2005-2007 yılları arasında Yüksek lisans da ‘Bayan Judocularda Yetenek Seçimi’,  2007-2010 yılları arasında ise doktora çalışmasında ‘Judo Çalışan 7–12 Yaş Grubu Çocuklarda (Bay-Bayan) Judo Eğitsel Oyunlarının Motor Becerilerin Gelişimine Etkisi’ konuları üzerinde çalışmıştır. Doktora sonrası 2012-2016 yılları arasında Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Türkiye Judo Federasyonu tarafından İngiltere Cambridge’de Anglia Ruskin Üniversitesine ‘European Judo Union Performances Judo Coach’ eğitimine gönderilmiştir. 2016 yılında mezun olmuştur ve judo teknik direktörü olarak judo çalışmalarına devam etmektedir. 2001-2016 yılları arasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde Judo Antrenörü olarak çalışmıştır. 2012-2016 yılları arasında Adıyaman Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak Beden eğitimi ve Spor Yüksekokulunda görev yapmıştır. Ulusal ve uluslararası altın, gümüş, bronz madalya kazanmıştır. 2008-2014 yılları arasında Türkiye Judo federasyonu Genç kadınlar Milli takımında milli takım teknik direktörlüğü yapmıştır. 2014-2016 Yılları arasında Görme Engelli Kadın Judo Milli takımına teknik direktörlük yapmıştır. Bu yıllarda Avrupa ve Dünya şampiyonalarında çalıştırdığı mili takım sporcuları ile altın, gümüş, bronz madalyalar kazanmıştır. En son 2016 Rio Paralimpik Oyunlarına görme engelli kadın milli takımını hazırlayarak U48kg ve +70kg da 2 bronz madalya kazanmıştır. Şuan milli takım teknik direktörlük çalışmalarına ara vermiştir. Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda akademik çalışmalarına devam etmektedir.

Google Akademik Profili için tıklayınız


Resim

Doç Dr. Filiz Tuna 

Doktor Filiz Tuna 23 Kasım 1974 yılında Bulgaristan’ın Kırcali şehrinde doğmuştur. İlk, Orta ve Lise 1’ i Bulgaristan’ın Mestanlı şehrinde tamamlandıktan sonra Bursa Kız Lisesi’nde lise eğitimini tamamlamıştır. 1991 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde Tıp eğitimine başlamış ve 1997 yılında tamamlamıştır. 1998 yılında Bursa Belediyesine bağlı bir Sağlık Ocağında Pratisyen Hekim olarak görev yapmıştır. 1999-2004 yılları arasında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Dalında Uzmanlık Eğitimini tamamlamıştır. Uzman doktor görevini 2004-2005 yılları arasında Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı Lüleburgaz Sağlık İstasyonu’nda, 2005-2006 yılları arasında Lüleburgaz 82. Yıl Devlet Hastanesi’nde ve 2006-2013 yılları arasında da Edirne Devlet Hastanesi’nde yürütmüştür. 2013- Nisan 2019 yılları arasında Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi bölümünde Doktor Öğretim Üyesi olarak görev yapmıştır. 25 Nisan 2019 tarihi itibari ile ve halen Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim dalında Öğretim Üyesi olarak görevine devam etmektedir. 23 Ekim 2019 tarihinde Doçent Doktor ünvanı almaya hak kazanmıştır. 2017 yılı itibari ile ve halen Skolyoz Araştırma ve Tedavi Derneği yönetim kurulu üyesidir. Prof. Dr. Hakan Tuna'nın eşi ve 2 çocuk annesidir. İlgi alanları arasında postür, skolyoz, generalize eklem hipermobilitesi, geriatri, pediatrik rehabilitasyon bulunmaktadır.


Resim

 

Prof. Dr. Metin Aydoğdu

1995’te Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1997 yılında yüksek lisansı ve 2003 yılında doktorasını tamamladı. Aynı yıl Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Mekanik Anabilim Dalına yardımcı doçent olarak atandı. 2008’de doçent, 2013’te profesör ünvanını aldı.  SCI kapsamındaki dergilerde 90 adet civarında makalesi bulunmaktadır ve bu yayınlara yine SCI kapsamında, 2022 Ağustos  ayı itibariyla 4100  civarında atıf yapılmıştır. Aynı veri tabanında h-indeksi 33'dur. Evli ve iki çocuk babasıdır.


Resim



Doç. Dr. Oğuzhan Erdem


2011 yılında Kocaeli Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Fakültesi'nden mezun oldu. 2005 yılında ODTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra yine aynı bölümde doktora eğitimine başlayıp 2011 yılında doktora derecesini aldı. Şu an Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünde Doçent unvanıyla öğretim üyeliğine devam etmektedir. İlgi alanları arasında Computer Networks, High speed packet forwarding in routers/switches bulunmaktadır.



Resim



Dr. Öğr. Üyesi Adnan Apti

2007 yılında İstanbul Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünden mezun olmuştur. Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini İstanbul Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünde tamamlamıştır. 2017 yılından itibaren İstanbul Kültür Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünde öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir. İlgi alanları arasında hareket analizleri ve spor yaralanmaları bulunmaktadır.


Resim



Öğr. Gör. İmge Nas

2005 yılında İstanbul Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünden mezun olmuştur. 2019 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon yüksek lisans programını tamamlamıştır. Doktora eğitimine İstanbul Medipol Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünde devam etmektedir. İlgi alanları arasında ortopedik rehabilitasyon, spor yaralanmaları, nörobilim ve hareket analizi bulunmaktadır. 2019 yılından itibaren İstanbul Kültür Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak görevine devam etmektedir. 


Resim



Uzm. Fzt. Arş. Gör. Halenur Evrendilek

2017 yılında İstanbul Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünden mezun olmuştur.  Yüksek Lisans eğitimini İstanbul Medipol Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünde tamamlamıştır. Doktora eğitimine İstanbul Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünde devam etmektedir. İlgi alanları arasında hareket analizi, ortez, protez, ortopedik rehabilitasyon bulunmaktadır. 2017 yılından itibaren İstanbul Kültür Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak görevine devam etmektedir. 


Resim



Uzm. Fzt. Arş. Gör. Kübra Önerge

2016 yılında İstanbul Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünden mezun olmuştur. 2019 yılındaYüksek Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Gelişim Nörolojisi bölümünde tamamlamıştır. Doktora eğitimine Hacettepe Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünde devam etmektedir. İlgi alanları arasında biyomekanik, robotik, hareket analizi, pediatrik rehabilitasyon, ortopedik rehabilitasyon bulunmaktadır. 2018 yılından itibaren İstanbul Kültür Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak görevine devam etmektedir. 


Resim


Uzm. Fzt. Arş. Gör. Halit Selçuk

2014 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yüksekokulundan mezun olmuştur. 2018 yılında Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Fizyoterapi ve Rehabilitasyon yüksek lisans programını tamamlayarak bilim uzmanlığını almıştır. 2018 yılında Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Fizyoterapi ve Rehabilitasyon doktora programına başlamış ve şu an tez aşamasındadır. Araştırma alanları içerisinde kas-iskelet sistemi rehabilitasyonu, hareket analizi ve biyomekanik bulunmaktadır. Marmara Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalışmalarına devam etmektedir.



Resim



Uzm. Fzt. Arş. Gör. Nimet Sermenli Aydın

2015 yılında Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu'ndan mezun olmuştur. 2018 yılında Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Fizyoterapi ve Rehabilitasyon yüksek lisans programını tamamlayarak bilim uzmanlığını almıştır. 2018 yılında Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Fizyoterapi ve Rehabilitasyon doktora programına başlamış ve şu an tez aşamasındadır. Fiziksel aktivite ve kronik hastalıklar üzerine çalışmaları bulunmaktadır. Marmara Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalışmalarına devam etmektedir.



Resim



Dr. Öğr. Üyesi Sezer Ulukaya

2008 Yılında Ankara Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümü’nden mezun olarak aynı yıl Bahçeşehir Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2017 Yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde yürüttüğü doktorasını tamamladı. Uzmanlıkları arasında görüntü işleme, solunum sesleri, makine öğrenmesi, biyomedikal sinyal işleme, duygu tanım alanları bulunmaktadır. 2018 yılında başladığı Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümündeki doktor öğretim üyesi görevine halen devam etmektedir.


Resim



Yüksek Mühendis İlke Kurt

2014 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Biyomedikal/ Medikal Mühendislik bölümünden mezun olmuştur. 2018 yılında Yüksek Lisans eğitimin Trakya Üniversitesi Hesaplamalı Bilimler bölümünde tamamlamıştır. Doktora eğitimine Trakya Üniversitesi Hesaplamalı bilimler bölümünde devam etmektedir. Matematik, doğa bilimleri, mühendislik ve tıpta hesaplama, biyomedikal mühendisliği, veri madenciliği ve yapay zeka alanında çalışmaları bulunmaktadır. İlgi alanları arasında makine öğrenimi, sınıflandırma, özellik seçimi bulunmaktadır. 


Resim



Prof. Dr. Bülent Sabri Cığalı

1990 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olmuştur. Doktora eğitimini Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim dalında tamamlamıştır. Anatomi ve yürüme analizi üzerine çalışmaları bulunmaktadır. İlgi alanları arasında hareket analizi ve biyomekanik vardır. 2013 yılından beri Trakya Üniversitesi Temel Bilimler bölüm başkanlığını yürütmektedir. Halen Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim dalında öğretim üyesi görevine devam etmektedir.


Resim



Doç. Dr. Emre BASKAN

2001 yılında Pamukkale Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünden mezun olmuştur. Yüksek lisans ve doktora eğitimini Pamukkale Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünde tamamlamıştır. 2008-2021 tarihleri arasında Bedensel Engelliler Spor Federasyonunda Milli Takım Fizyoterapisti, 2016-2021 Bedensel Engelliler Spor Federasyonunda Eğitim Kurulu Başkanı, 2012-2021 tarihleri arasında International Table Tennis Federation (ITTF) Uluslararası Klasifikatör olarak görev almıştır. Kas-iskelet sistemi bozuklukları, ağrı yönetimi, inme rehabilitasyonu, spor yaralanmaları, ağrı değerlendirmesi, nörorehabilitasyon alanında çalışmaları bulunmaktadır. Pamukkale Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir. 

Resim


Dr. Öğr. Üyesi Burçin Akçay

2004 yılında Hacettepe Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünden mezun olmuştur. Yüksek Lisans eğitimini 2007 yılında Hacettepe Üniversitesinde tamamlayarak bilim uzmanlığı unvanını almıştır. 2018 yılında Dokuz Eylül Üniversitesinde doktora eğitimini tamamlamıştır. İlgi alanları arasında postür, postüral denge, biyomekanik, yürüyüş analizleri, schroth yöntemi bulunmaktadır. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinde Öğretim Üyesi olarak görevine devam etmektedir. 


Resim

Uzm. Fzt. Hakan Akgül

2011 yılında İstanbul Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünden mezun olmuştur. 2017 yılında Trakya Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ABD’nda yüksek lisansını tamamlamış ve bilim uzmanlığı unvanını almıştır. Doktora eğitimine halen Marmara Üniversitesi’nde devam etmektedir. İlgi alanları arasında fiziksel aktivite, teknolojik rehabilitasyon- digital health, manuel terapi bulunmaktadır. 2013 yılından itibaren Trakya Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezinde Fizyoterapist olarak görevine devam etmektedir.


Resim

Fizyoterapist Esma Kum

2004 yılında İstanbul Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünden mezun olmuştur. 2013-2018 yılları arasında Trakya Üniversitesi hastanesi pediatrik rehabilitasyon sorumlu fizyoterapisti olarak çalışmış, Trakya Üniversitesi Fizyoterapi bölümü pediatri uygulamalarında görev almıştır. Fizyobebe® marka sahibidir. Kinesiotaping basic level, Prechtl's General Movements Assessment, İnfant Motor Profile, Obstetrik Brakiyal Pleksus Paralizisinde SMaRT terapi eğitimlerini almıştır. 

Bu içerik 08.07.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 889 kez okundu.